Rólunk

A háttérben nem egy multicég van, hanem két eltökélt Apuka!

Giba Zsolt - Alapító

Már 27. éve saját vízióim valósítom meg különböző vállalkozások formájában.

A ClassBox alapötlete, az én fejemből pattant ki évekkel ezelőtt. Akkoriban volt Richárd gyermekünk általános iskolás, és amikor megkérdeztem tőle, hogy mi volt a suliban szinte mindig ugyanazt a választ kaptam, “SEMMI”.

Ekkor feljött egy emlék saját gyerekkoromból… Édesapámnak ugyanerre a kérdésére, én pont ugyan ezt a választ adtam “SEMMI”.

Ekkor egy kicsit elgondolkodtam…

Ennyire nem változott semmi ez alatt a 40 év alatt?

Az általános iskolás éveimből rengeteg, a mai napi életemet, döntéseimet meghatározó, jelentősen befolyásoló események, emlékek élnek még most is bennem.

Akkor, ez azt jelenti, hogy igenis fontos, nagyon is fontos hogy mik történnek, és hogy hogy éljük meg gyerekként, életünk e képlékeny és fontos időszakát.

És akkor én DÖNTÖTTEM!

Valamit tenni akartam, hogy a mi gyerekeinknek valami valóságos, életszagú élmény lehessen ez csodálatos pár év, amit az általános iskolában töltenek.

Kezdeti lelkesedésem több embert is megérintett, akik hasonlóan hozzám, részei akartak lenni a “változásnak”, és beszálltak a ClassBox csapatába szakemberként és tulajdonosként.

Nem vagyok pedagógus, így biztos, hogy sok olyan tervezési és fejlesztési hibát vétettem az elején, amit a csapatunk, a mai napig javítgat.

De sebaj! Még a kezdetekkor sem voltunk ennyire meggyőződve a célunk fontosságáról, mint ma! Szükség van a változásra az oktatás egészében, az általános iskolai közösségekben és az osztályokban is.

A ClassBox jelenlegi és jövőbeli fejlesztései, olyan osztály közösségek kialakulását és munkáját kívánja támogatni, ahol a közösség egésze támogató, elfogadó, toleráns hozzáállással, az egyének értékeit emelik ki. (… igen, a tanárét is!) Az osztály közösségben, ha javul az együttműködési hajlandóság, ott a tanár eredményessége és elismerése is nagyobb lesz.

Kovács István - Ügyvezető

Kovács István vagyok, végzettségemet tekintve közgazdász, így a számok és a táblázatok, trendek meghatározók az életemben.

Szeretek elemezni, problémákat megoldani és valami újat alkotni, különösen, ha az a közjót szolgálja. Ezért is tudtam első pillanattól azonosulni a ClassBox alkalmazás céljaival, ami sokkal többet jelent számomra, mint egy digitális fejlesztés, vagy egy tanulást segítő hasznos oktatási „segédezköz”.

Meggyőződésem, hogy a ClassBox képes lesz a közösségi együttműködést fejleszteni, aminek legfontosabb gyümölcse nem más, mint a felnövekvő generációk  életminőségének, szellemiségének javulása.

Hiszem, ha sikerül az általános iskolai osztályok tanárai, diákjai és azok szülei között javítani a bizalmat és az együttműködést, akkor a mai gyermekek boldogabb és sikeresebb felnőtté válhatnak. 

Kodály Zoltán alábbi szavai nagyon jól kifejezik gondolataimat:

“Csak boldog gyermekből lehet boldog felnőtt, s csak ezekből lehet boldog ország”           

Minden jog fenntartva! classboxmester.hu 2018

Minden jog fenntartva!

classboxmester.hu 2018

STICKY BUTTON